Telefon: 22/410-001

Bodajk

Szent István napi programok Bodajkon

Szent István napja alkalmából augusztus 20-án a Katolikus templomba és a zarándokudvarba vártuk az érdeklődőket.
2013-08-22 11:49:29
Az ötlet Sallayné Sziki Judit református lelkésztől származik, további szervezők: Almádi István polgármester, Mórocz Tamás róm. kat. plébános, Dreskáné Zubán Beáta művelődésszervező.
 
Már délelőtt elkezdődtek a gyermekprogramok a zarándokudvarban az önkormányzat jóvoltából. Csillámtetoválás, arcfestés, kézműves programok, királynői és lovagi ruhapróba, királyi lakoma várta a gyerekeket, továbbá részt vehettek ügyességi versenyeken. Magyar kézműves termékek vásárán is nézelődhettek az érdeklődők.
 
A Katolikus templomban ünnepi szentmisét celebrált Mórocz Tamás róm. kat. plébános. Tamás atya államalapító királyunk örökségéről és annak jelentőségéről beszélt, továbbá a kereszténység általi magyarság fennmaradásáról.
Sallayné Sziki Judit református lelkész a szent kenyérről beszélt, illetve arról, hogy az miként táplálja testünket-lelkünket, és közösen szentelték és áldották meg az új kenyeret.
Almádi István polgármester is köszöntötte a megjelenteket, és Szent István király Imre herceghez intézett intelmeiről beszélt, továbbá örömét fejezte ki, amiért településünk különböző szervezetei együttműködnek.
Bakonyi István előadása során István király intelmeire helyezte a hangsúlyt, és verseken keresztül a magyarság lényegét érintő gondolatait osztotta meg a hallgatósággal.
 
Eközben a zarándokudvaron bográcsban, üstben és tárcsán finom ételek készültek. Borostyán Ferenc összefogásával a Vörösmarty utcai lakók gluténmentes gulyást, sertéspörköltet és sült halat készítettek, melyek mellé szentelt kenyeret is ehettünk. Sallay Lászlónak köszönhetően bajai hallét lehetett kóstolni tésztával.
 
Az egyházak vezetői minden református és katolikus testvérnek köszönik a felajánlásokat, az eszközbeli és fizikai segítséget. A rendezvény jó alkalom volt arra, hogy a testvérgyülekezetek közelebb kerüljenek egymáshoz. Köszönjük a süteményeket is, hisz nagyon sokan készültek.
 
Köszönet a további önkéntes segítőknek: Borostyán Ferenc, Dömötör Andrea, Jáhnné Tomsics Ágnes, Hossó Anita, Karitasz, Kiss Mónika, Mózes László, Pischné Márk Edina, Rajos Zoltán, Sasváriné Dobai Éva, Simonné Guj Gabriella, Szabó Katalin, Szász Dóra, Ruskó Sándorné és a Törpe Ovi, Zagyva Lajos, Zsigmond Gyula, Zsigmond Károlyné.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

     
 
 
    
 
 
 
 
 
Fotók: Dreskáné Zubán Beáta és Salgói János
 
 
 
 
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu