Telefon: 22/410-001

Bodajk

Diákcsere a Bodajki Általános Iskolában

Az Oswald von Nell Breuning iskolájának diákjai és tanárai diákcsere programon vettek részt március 2-től 9-ig Bodajkon. 
2013-03-20 10:40:18
Bodajk 1992 óta testvérvárosi kapcsolatokat ápol a Hessen tartományban, Frankfurt am Main-tól délre fekvő Rödermarkkal.
Immár, több mint 20. éve, rendszeresen leveleznek az iskolák diákjai, s a levelezőtársak a diákcsere program keretében 1-1 hetet Németországban, illetve Magyarországon töltenek. 
A gyerekek családoknál vannak elhelyezve, ahol betekinthetnek levelezőtársuk családjának életébe, megismerhetik a települést és lehetőség van az élő nyelv, elsősorban a német, vagy angol gyakorlására.
A bodajki program igen változatos volt. A tanulók Bodajk, Budapest, Székesfehérvár és Sopron nevezetességeivel ismerkedtek, s kiemelten szerepelt az iskolai tanórákon való részvétel is. 
Budapesti célpontok voltak: a Budai vár, a Parlament, a MNB Látogatóközpontja és a Csodák Palotája.
A helyi rendezvények közül legemlékezetesebb állomások voltak, a Polgármesteri Hivatal és a helyi templomok megtekintése, egy tollaslabdaedzésen való aktív részvétel, a kézművesfoglalkozásként beiktatott tojásfestés, s a búcsúesten a szülők által rendezett „Palacsinta party”.
Német vendégeink kissé fáradtan, de élményekben gazdagon utaztak haza, s már kész tervekkel várják júniusban a bodajki diákcsere-küldöttséget.
Rigó Sándorné
 
di__kcsere.JPG

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu