Telefon: 22/410-001

Bodajk

Polgármesteri közlemény

Tisztelt Bodajkiak!
 
Az elmúlt napok katasztrofális időjárása Bodajkon is sok problémát okozott. A csütörtöki hóesés és a hozzá társuló viharos szél nálunk is éreztette hatását. Természetesen már a kezdetektől felvettük a kapcsolatot a katasztrófavédelem megyei és járási vezetőivel, a rendőrség illetékes szerveivel. 
2013-03-18 08:15:36
Nálunk is volt kijelölve fogadóhely, melynek helyszínét - egyeztetve a katasztrófavédelem illetékeseivel -, menet közben módosítottuk. Így azt a 16 főt, akik nálunk voltak kénytelenek egy vagy két éjszakát eltölteni, kulturált körülmények között a lakótelepi kollégiumban tudtuk elszállásolni. A BAK Kft. segítségével az étkezésüket (reggeli, ebéd, vacsora) ugyanúgy biztosítottuk. Bodajk ezen kívül technikai eszközökkel is segítette  a katasztrófahelyzet következményeinek mérséklését. 
 
Tisztelt Bodajkiak!
 
Ezúton köszönöm meg mindenkinek a segítségét, aki bármely módon részt vett embertársaink nehéz helyzetének megoldásában. Külön köszönöm a hókotrók, munkagépek kezelőinek azt az emberfeletti munkát, melyet szinte megállás nélkül, három napon keresztül végeztek mindannyiunk érdekében. Köszönöm továbbá a telefonos és internetes érdeklődéseket és felajánlásokat, melyet sokan megtettek, de szerencsére ezekre nem volt szükség. Örömteli viszont, hogy nehéz helyzetben milyen sok emberre lehet számítani. 
 
Tisztelt Bodajkiak!
 
Remélem, hogy a hirtelen felmelegedés és az így bekövetkező olvadás sem okoz majd megoldhatatlan problémát. Tájékoztatok továbbá mindenkit, hogy az idei tél nagyon megterhelte városunk költségvetését. Eddig már több mint 8 millió forintot költöttünk síkosságmentesítésre, hóeltakarításra. Kérek továbbra is mindenkit, hogy probléma esetén a szükséges jelzéseket az önkormányzat irányába tegye meg. Kövessék nyomon a különböző internetes, információs oldalakat, és türelemmel, egymást továbbra is segítve legyünk úrrá az ehhez hasonló katasztrófákon. 
 
Köszönettel:
 
Almádi István
polgármester
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu