Telefon: 22/410-001

Bodajk

Példás önkéntesség

Bodajki fiatalok munkájával újult meg az Alba Regia forrás
2011-09-06 20:24:05
Akik gyakran járnak a környező erdőkben, és ezen belül is a Gaja-völgyben, szembesülhettek már vele, hogy az Alba Regia forrás és környéke évek óta milyen elhanyagolt állapotban volt.
Pár héttel ezelőtt három bodajki fiatal – Gere Dániel, Piller Attila és Valasek Viktor – felkereste Bodajk város polgármesterét azzal, hogy ők önként, saját erejükből és felszereléseikkel rendbe raknák az említett területet.
Négy napig jártak az erdőbe gyalog, szerszámokkal felszerelkezve, hogy a forrás visszanyerhesse régi pompáját. Letakarították és újrarakták a forráshoz vezető lépcsősort, ami a sárból már alig látszott ki. Kiszélesítették és kikotorták a forrás medrét. A követ, ami a forrást jelöli, újrafestették, így ismét olvashatóvá vált a régi felirat: „Alba Regia forrás – készült az 1000 éves Székesfehérvár tiszteletére”. Emellett fákat ültettek, és új padokat, pihenő részeket alakítottak ki.
A fiatalok önkéntes, önzetlen tevékenysége által megújult a környék. Munkájukat Almádi István polgármester személyesen is megköszönte. A Bodajkra látogató túrázóknak is biztosan örömet fog szerezni a szorgos kezek által megszépült természet.
 
az_eml__kk___fel__j__tva.jpg
 
ilyen_lett.jpg

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu