Telefon: 22/410-001

Bodajk

Díjátadás

 „SZÉP HÁZ, VIRÁGOS PORTA” - kiosztották a díjakat
2010-11-16 14:54:30
 
A „Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriuma 2010. évben az alábbi célkitűzésekről határozott:
 
„Szeretnénk elősegíteni egy kulturált, környezetbarát, vendégváró városkép kialakítását, a településkép esztétikus megjelenítésének fejlesztését.
A kulturált, egészséges környezet továbbfejlesztése, a lakóépületek, kertek, udvarok, utcák virágosítása és növényekkel történő díszítése, illetve e célok közös megvalósításának elősegítése.”
 
Az elkövetkező években szeretnénk, ha településünk is csatlakozna a „Virágos Magyarországért” mozgalomhoz, melynek lényege, hogy a versenyre nevezni a település egészének szükséges (önkormányzat, intézmények, munkáltatók stb. és természetesen a lakosság).
 
Első lépésként - hagyományteremtő szándékkal - lakókörnyezetünk szépítésére hívtuk fel városunk lakosait és meghirdettük a „SZÉP HÁZ, VIRÁGOS PORTA” címet. A felhívás lényege, hogy minden lakos a saját portáján és lakókörnyezetében a lehetőségeihez mérten esztétikus és szép környezetet alakítson ki.
Az Alapítvány Kuratóriumi tagjai által május hónapban terveztük felmérni a „kezdeti állapotot”, amelyet a májusi rendkívüli időjárás miatt, csak június elején tudtunk megtenni. A kuratóriumi tagok a nyár folyamán több alkalommal helyszíni bejárás során megtekintettek minden házakat, a hozzájuk tartozó utcarészt, kertet, udvart stb. és azok összképe, folyamatos rendben tartása alapján javaslatot tettek a számukra kijelölt területen lévő házak közül a díjazottakra.
 
Ezt követően a tagok javaslatai alapján szeptemberben döntött a Kuratórium a 10 db „Szép ház, virágos porta” emlékplakett odaítéléséről, melyek ünnepélyes keretek közötti átadása 2010. november 13-án történt meg a Városháza dísztermében.
 
Az ünnepséget Zubán László, a „Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriumának elnöke nyitotta meg. Az elnök úr köszöntőjében összegezte az alapítvány felhívásának lényegét és ismertette a díjátadásig vezető utat.
Az emlékplakettek átadását Vadász Veronika és Mikola Bianka szavalatai tették színesebbé.
Almádi István polgármester úr gratulált a díjazottaknak és megköszönte az alapítvány munkáját. Biztosította a résztvevőket, hogy az önkormányzat a jövőben támogatni fogja e nemes kezdeményezést.
Az ünnepséget Zubán László zárszava zárta.
 
 
 
A „Bodajkért” Közalapítvány a „SZÉP HÁZ, VIRÁGOS PORTA – 2010” díjat adományozta:
 
  •  Bökényi István és családja részére, Deák Ferenc u. 11. szám.
  •  Fodor János és családja részére, Petőfi Sándor u. 134. szám.
  •  Ivanics Attila és családja részére, Mandulás u. 2. szám.
  •  Süle Péter és családja részére, Táncsics Mihály u. 41. szám.
  •  Szabó Miklós és családja részére, Bányász ltp. 18. szám.
  •  Szőke Lajos és családja részére, Templom kert u. 2. szám.
  •  Varga Csaba és családja részére, Templom kert u. 4. szám.
  •  Wurczinger László és családja részére, József Attila u.14. szám.
  •  Zahola Károly és családja részére, Kálvária u. 22.szám.
  •  Zeisler Imre és családja részére, Fehérvári u. 49. szám.
 
Gratulálunk az elismerésben részesült családoknak. Tisztelettel meg köszönjük városunk minden lakójának a fáradozását, munkáját, akik ápolták, gondozták és igyekeztek szebbé, virágosabbá varázsolni saját lakókörnyezetüket.
 
2011-ben természetesen folytatni kívánjuk a megkezdett munkát.
 
„Bodajkért” Közalapítvány Kuratóriuma
 
 1.JPG
 
2.JPG
 
3.JPG
 
4.JPG
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu