Telefon: 22/410-001

Bodajk

Megalakult az új önkormányzat

Alakuló ülés - letette a hivatali esküt az új polgármester és a képviselők
2010-10-17 16:33:39
Október 15.-én hivatalosan is megalakult Bodajk város új önkormányzata.
Az alakuló ülést a szokások szerint a korelnök - ezúttal Paksiné Rózsa Éva - nyitotta meg.
A Himnusz, majd Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök videoüzenetben küldött köszöntő szavai után a helyi történelmi egyházak vezetői buzdították összefogásra az új városvezetést.
Ezt követően Grószné Verebes Magdolna, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatást adott az október 3.-ai bodajki önkormányzati választások eredményeiről. Almádi István polgármester és a hat képviselő átvette megbízólevelét, majd az ünnepélyes eskütétel következett.
A polgármester programbeszédében legfőbb céljának a helyi társadalom fejlesztését, az önszerveződő közösségek nagyobb megbecsülését, valamint a gazdaság fejlesztését emelte ki. A feladatok között említette többek között gyermekorvosi körzet létrehozását, új védőhelyiség építését, utak, járdák felújítását, építését.
Ezt követően a testület egyhangúlag fogadta el a polgármester fizetésére és költségátalányára tett javaslatot, mely szerint Almádi István részére 483.100 Ft/hó illetményt és 100.000 Ft/hó költségátalányt határoztak meg.
Az ülés a továbbiakban már Almádi István polgármester elnökletével folytatódott.
Határozott a testület a bizottságokról és tagjaikról is. A bizottsági struktúrán az elmúlt ciklushoz képest nem változtatott a testület, az egyes bizottságokban öt fő dolgozik majd, kivéve az ügyrendi bizottságot, melynek három tagja lett.
Az Ügyrendi Bizottság elnökévé Kovácsné Réz Évát választották. Az Egészségügyi és Szociális Bizottságot Zsigmond Ágnes vezeti. A Közművelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnökévé Paksiné Rózsa Évát választották. A Településfejlesztési Bizottságot Mihalik Ferenc vezeti, a Pénzügyi Bizottság elnöke pedig Nagy Ferenc lett.
Ezt követően a bizottságok külsős tagjait is megválasztották a képviselők.
A képviselő-testület az alakuló ülésen egyhangúlag választotta alpolgármesterré az Almádi István által indítványozott Wurczinger Lórántot (Fidesz-KDNP), aki a megyei közgyűlésnek is tagja.
A napirenden ezt követően a szervezeti és működési szabályzat aktualizálása szerepelt. Mihalik Ferenc indítványozta: az szmsz-be vegyék bele, hogy nem fizetnek akár több millió forintot is szabadságmegváltás címén a távozó polgármesternek. Nagy Gábor jegyző azonban figyelmeztetett: a javaslat elfogadása törvénybe ütközne. A témát a következő testületi ülésen vizsgálják meg a vonatkozó jogszabály tükrében. A testületet Almádi István arról is tájékoztatta, hogy elődje, Oszlánszki Zsolt, szeptember 30-ai hatállyal lemondott a polgármesteri tisztségről.
Az ünnepi alakuló ülés a Szózattal ért véget.
 
e.jpg
 
a.jpg
 
ö2.avi.Still002_1.jpg
 
wl.jpg
 
cs.jpg
 
mf.jpg
 
sz.jpg
 
 
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu