Telefon: 22/410-001

Bodajk

Karácsony a bodajki intézményekben

A közelgő karácsony alkalmából az elmúlt napokban a bodajki intézményekben mindenütt ünnepségeket tartottak.
2009-12-22 16:30:45
December 17.-én délelőtt fenyő és mézeskalács illata lengte be a Zengő óvoda karácsonyi ünnepét. Az ovisoknak a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola növendékei rövid karácsonyi koncerttel kedveskedtek. Ezt követően a csoportokban a sok kisgyerek csillogó szemekkel állta körbe a feldíszített, csillagszóró fényétől szikrázó fát, amely alól természetesen az ajándékok sem hiányozhattak, hiszen minden gyerek megérdemelte.
A Törpe óvodában december 18.-án ünnepelték a gyerekek karácsonyát. Az ovisok karácsonyi dalokkal köszöntötték az ünnepet. Idén is rengeteg ajándék került a fa alá, a gyerekek azonnal birtokba is vehették a szebbnél szebb új játékokat, könyveket. A Törpe óvoda idén is gondolt azokra, aki hozzátartozók nélkül töltik a karácsonyt, és egy-egy tálca sütivel ajándékozzák meg az egyedülálló időseket.
Az általános iskola diákjai és tanárai december 21.-én, a téli szünet előtti utolsó tanítási napon gyűltek össze ünneplésre. A diákok a karácsony előtti advent időszakát jelképező négy gyertya meggyújtása mellett betlehemes játékot adtak elő.
A Lila Akác Idősek Otthonának lakói is megünnepelték közösen a karácsonyt. December 21.-én délelőtt az otthon aulájában feldíszített karácsonyfát ültek körül az idősek, így hallgatva a karácsonyi műsort. Elsőként Bodajk polgármestere, Oszlánszki Zsolt köszöntötte a ház lakóit, akik ezt követően együtt énekelték a régi karácsonyi dalokat, meghitt pillanatokat varázsolva ezzel az ünneplők körébe. Az otthon dolgozói és gyermekeik pedig versekkel, énekekkel kedveskedtek a lakóknak.
fr_zen.jpg
fr_t__r.jpg
fr_isi.jpg
DSC00472tv.jpg
DSC00493tvv.jpg
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu