Telefon: 22/410-001

Bodajk

Ökumenikus Imahét a kultúra jegyében

 
 
2020-01-23 07:57:59
A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

Szép számmal érkeztek az érdeklődők a Bodajki Református Templom gyülekezeti termébe, ahol ökumenikus istentiszteleten és könyvbemutatón vehettek részt. A vendégeket Sallayné Sziki Judit református lelkész köszöntötte, aki igehirdetésében Pál apostol hajótörésének történetét idézte fel. Az istentisztelet végén a felekezetek lelkészei, Oraveczki Attila katolikus káplán és Szarka István evangélikus lelkész adtak áldást.

Ezt követően Wurczinger Lóránt polgármester köszöntötte a megjelenteket és a meghívott vendégeket. A Magyar Kultúra Napja alkalmából a délután további részében Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész, író és kritikus Naplóm 4. kötetének, illetve Arányok és erények c. könyvének bemutatójára került sor. Az utóbbi kötet tanulmányokat, esszéket, recenziókat tartalmaz, olvasmányos stílusban foglalja össze írók, költők (például Németh László, Bódás János) életművét. Az irodalomtörténész vendége az idei évben Kaiser László, író, költő és könyvkiadó volt, aki saját verseivel tette még színesebbé a rendezvényt.

Az este kötetlen beszélgetéssel és szeretetvendégséggel ért véget.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_270} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu