Telefon: 22/410-001

Bodajk

XI. Bodajki Városnapok

Bodajk Város Önkormányzat az idei évben tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Bodajki Városnapok nagyszabású programsorozatát. 
2019-07-24 09:55:16
Gazdag programkínálatból választhattak az érdeklődők. A háromnapos rendezvényen a helyi és a környező településekről érkező vendégeket sokszínű családi- és gyermekprogramok, kiállítás, előadás, főzőverseny, sport és koncertek sora várta.
 
A rendezvényt a hagyományokhoz híven a Bodajki Polgármesteri Hivatal Szent István Termében megtartott ünnepi képviselő-testületi ülés nyitotta meg. A Himnusz közös eléneklése után Wurczinger Lóránt polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket.
Ezt követően az önkormányzat által alapított és odaítélt díjak átadása következett, melyeket Wurczinger Lóránt polgármester Dimovicsné Trádler Hajnalka alpolgármesterrel közösen nyújtott át a kitüntetettek részére.
 
Elsőként Rábai Krisztina Gizella vehette át Bodajk Város Önkormányzat Winkler Mihály Díját a Bodajki Általános Iskolában a gyermekek érdekében végzett, több évtizedes, áldozatos, lelkiismeretes pedagógiai munkájának elismeréseként.
 
Dr. Kovács Ferenc a Móri Rendőrkapitányság alezredese Bodajk Város Önkormányzat Móró Mihály Díjában részesült a város lakossága és közbiztonsága érdekében végzett magas szakmai színvonalú áldozatkész és felelősségteljes munkája elismeréseként.

Roland Kern polgármestert Bodajk Város Önkormányzat Bodajk Város Díszpolgára Peske-Spányi Díjban részesítette példaértékű tevékenységéért, mellyel hozzájárult Bodajk és Rödermark testvérvárosi és baráti kapcsolatainak fejlődéséhez.
 
Thomas Mörsdorf Bodajk Város Önkormányzat Móró Mihály Díját vehette át a Bodajk és Rödermark között 1992-ben létrejött testvérvárosi kapcsolatok folyamatos ápolása és erősítése terén nyújtott kiemelkedő tevékenysége elismeréseként.
 
Mivel német testvértelepülésünk kitüntetettjei idén nem tudtak részt venni a rendezvényen, így az odaítélt díjakat Wurczinger Lóránt polgármester korábban, a júniusi rödermarki látogatása során adta át részükre. A kitüntetettek a díjakért az ünnepségen levetített kisfilmekben fejezték ki köszönetüket.

Az ünnepély keretében a város elöljárója egy virágcsokorral köszöntötte Daru Péternét, aki egy általa készített festményt ajándékozott az önkormányzat részére. A Segítő Szűz Máriát ábrázoló alkotás méltó környezetben, a Szent István Teremben kap majd helyet.
Törő Gábor országgyűlési képviselő pohárköszöntője után a vendégeket állófogadás várta.
 
A programsorozat első napját a Szomszédnéni Produkciós Iroda műsora nyitotta meg a Szent István Teremben, ahol teltház várta a közkedvelt humoristákat. Az előadás után a Tófürdőnél felállított rendezvénysátorba Dj Bóli, majd az est sztárvendégei, a Groovehouse és Dj Dominique szórakoztatta a közönséget.
 
Szombat délelőtt változó helyszíneken, számos kiegészítő programokon vehettek részt az érdeklődők, többek között városnapi túrán a Gaja-völgy Egyesület szervezésében, pörköltfőző-versenyen a Tófürdőnél, illetve a Bodajki Sakk Egyesület által szervezett sakkversenyen a Bodajki Általános Iskola tornatermében.
Délután a Bodajki Polgármesteri Hivatal Szent István Termében Rábai Krisztina kiállítása várta az érdeklődőket. A gyermekek is sokszínű programok közül válogathattak: ugrálóvár, körhinta, népi fajátékokat, kézműveskedés, lovaskocsizás, henna- és arcfestés várta őket. A röplabdapályán bárki kipróbálhatta az íjászatot a Peytu Hagyományőrző Egyesület bodajki csoportja közreműködésével.
A Tófürdőnél lévő rendezvénysátorban a Dog Plusz Egyesület kutyás bemutatója nyitotta meg a programokat. A gyerekeket kutyasimogatással és játékkal, a felnőtteket pedig kutyatartási-nevelési tanácsokkal várták. A város elöljárójának köszöntője után a főzőverseny eredményei kerültek kihirdetésre. A díjakat Wurczinger Lóránt polgármester nyújtotta át a nyertesek részére. A versenyen harmadik helyezést ért el az „Ezersziget italbolt” csapata, második lett a „Bográcsbetyárok” csapat, első helyen pedig a „Bodajkért Közalapítvány” csapata végzett. Az eredményhirdetést követően Fábián Éva hívta interaktív utazásra a gyermekeket, akik együtt játszottak és énekeltek a művésszel. Ezt követően a 2016-os X-faktor győztese Opitz Barbi lépett színpadra, majd a fiatalok körében közkedvelt Curtist köszönthette a közönség. A retro bulik kedvelt fellépőjévé vált UFO együttes pedig legnagyobb slágereivel teremtette meg az est további hangulatát. A koncerteket megszakítva egy különleges produkció, a Face Team Akrobatikus Sport Színház győri csapatának látványos előadása várta a rendezvényre kilátogatókat. A produkció után a Children of Distance teremtett fergeteges hangulatot, majd a nap méltó befejezéseként kezdetét vette a hajnalig tartó utcabál a Happening Band zenekarral.
 
A rendezvény harmadik napján a helyi és környékbeli csoportok fellépése nyitotta meg a színpadi programokat. A 3FALU Táncműhely, a Bodajki SzívHang Kórus és a Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport műsorát láthatta a közönség. A vasárnap sem maradhatott sztárfellépők nélkül, MC Hawer és Tekknő után Kökény Attilát is köszönthették a jelenlévők. A háromnapos programsorozatot a Reckless Roses zenekar koncertje zárta.

Köszönjük minden támogatónak az önzetlen, segítőkész munkáját, amivel hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez!
 
Fotók: Kaposi Zsolt

A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_242}  

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu