Telefon: 22/410-001

Bodajk

Májusfa kitáncolás- és gyermeknap

 
 
 
2019-06-24 08:17:19

A hagyományokhoz híven a város májusfáját a Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai május 1-jén állították fel a Tófürdő környékén. A népszokásokat követve kidöntését immáron harmadik éve sokszínű gyermekprogramok kísérik azzal a céllal, hogy a lassan feledésbe merülő májusfa-kitáncolás szokása újra felelevenítésre kerüljön.  Az esemény idén a „Humán közszolgáltatások fejlesztése Móron és térségében” című pályázat keretében valósult meg.

Május utolsó vasárnapján a verőfényes napsütésben változatos programok, finom ételek és italok várták a kikapcsolódni vágyókat a Tófürdő környékére. A délután folyamán a kézműves foglalkozások, a népi játékok, az ugrálóvár, a lovaskocsikázás, az arcfestés és csillámtetoválás is mind-mind a legkisebbek örömteli szórakozását szolgálták. A bodajki önkéntes tűzoltók közreműködésével ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat, a Móri Rendőrkapitányság jóvoltából pedig megismerhették az ujjlenyomatvétel eljárását, de nagy sikert aratott a tűzoltó és rendőrautó is. Édességben sem volt hiány, a népszerű vattacukor és kürtőskalács sem hiányozhatott a rendezvény kínálatából.

A színpadi programokat Andi bohóc műsora nyitotta meg, aki lufival és közös játékkal vonta be a vállalkozó kedvű gyermekeket. Ezt követte a méltán népszerű óriásbuborék show, majd a Szentgyörgyi Sólymok Hagyományőrző Íjászegyesület íjászkodással egybekötött bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. Ezután a Fabula Bábszínház: Mazsola és Tádé című előadása következett, melynek idejére megtelt a színpad előtti tér. A bábelőadás után az Égből pottyant mesékből jól ismert Levente Péter várta a gyermekeket, aki szárnyaló képzelettel és játékos kedvvel népesítette be a színpadot és a nézőteret egyaránt.

A változatos programok után kezdetét vette a májusfa kitáncolása a Csókakői Barkóca Berkenye Néptánccsoporttal, a fa kidöntésében pedig a bodajki önkéntes tűzoltók vettek részt. Ezt követően görög táncházzal folytatódott a délután, melyhez a talpalávalót a Pyrgos Görög Zenekar Néptánc Együttes szolgáltatta.

Mosolyban, jókedvben nem volt hiány, a mozgalmas és tartalmas programok végén mindenki kellemesen elfáradva és élményekkel feltöltődve térhetett haza.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_237} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu