Telefon: 22/410-001

Bodajk

Karácsonyi LEGO® -kiállítás Bodajkon

A Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak gyűjteményéből nyílt kiállítás a harmadik adventi hétvégén a Bodajki Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében.
2017-12-19 10:33:08
Egy kis visszatekintés a kezdetekre: az első játékeszközök fából készültek a ’30-as években, de 1947-től már kezdetleges műanyag elemeket gyártottak. Végül fröccsöntött műanyag felhasználásával 1958-ban indult hódító útjára a ma is ismert és változatlanul igen népszerű építőjáték.  A LEGO® elsősorban abban hozott újdonságot, hogy minden alkatrésze egyazon rendszerhez tartozik, minden egyes sorozat jól illeszkedik a többihez. 
 
A kiállításra ellátogatók az egész termet betöltő terepasztalokon egyedülálló építményeket és különlegességeket csodálhattak meg. Egyedi élményt nyújtottak a LEGO® -ból készült városok, kalózok, Star Wars figurák, robotok, klasszikus űrhajók, régi, új és egyedi vonatok, a tűzoltóság, valamint a futball stadion is. A nyitott falú építmények szobácskáiban pedig valóságos kis életképeket örökítettek meg apró figurákkal. A vendégek játékos feladaton is részt vehettek, melynek keretében elrejtett, híres rajzfilmfigurákat kellett megtalálni. A szervezők építősarokkal is várták a gyermekeket.
Pallagi László, a Balaton-Bakony Kocka Klub tagja elmondta: „Fantasztikus érzés, amikor felnőttek és gyermekek csillogó szemekkel, lelkesen nézik alkotásainkat” 
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_162}  
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu