Telefon: 22/410-001

Bodajk

Karácsonyi kézműves kiállítás-megnyitó

Az adventi programok részeként, idén is szerveztünk karácsonyi kiállítást, ahol bodajki kézművesek munkáit mutattuk be. 
2014-12-16 10:18:46
Wurczinger Lóránt polgármester nyitotta meg a kiállítást, értékelve az alkotók műveit, majd Dreskáné Zubán Beáta mutatta be őket a közönségnek. 
A Százszorszép Foltvarró Kör tavaly tavasszal alakult, azóta aktívan heti több alkalommal tartanak foglalkozásokat, ahol szebbnél szebb alkotások készülnek. Patchwork technikákat alkalmaznak, és legkülönfélébb dolgokat készítenek: párnák, táskák, karácsonyi díszek, kiegészítők. A tagok: Ráczné Alajosné, Dreska Istvánné, Papp Józsefné, Kaposi Gézáné, Kiss Jánosné, Körtvélyes Jánosné, Losteiner Ibolya, Osgyán Ferencné, Keresztes-Fenyvesi Zita, Krausz Zsófia. 
Daru Péterné tojásfestő és népi iparművész tojásfestő szenvedélye gyerekkorából származik, de régen túllépett a húsvéti tojások elkészítésén. Náluk, otthon, karácsonykor a fenyőfán is tojások lógnak, festett angyalkák a hátukon. Bodajk várossá válásakor tojásokra festette meg az újdonsült város nevezetes épületeit. Több kiállítása volt már Bodajkon, és országszerte.
Décsei Júlia amellett, hogy városunk anyakönyvvezetője, szabadidejében szeret természetes anyagokból üdvözlő kártyákat, meghívókat kreatívan elkészíteni. A papír, csipke, fa anyagot szereti alkalmazni. Szívesen varr asztalterítőt is. Ballagásra, születésnapra és most karácsonyra ismerősöknek is készít alkalomra illő dolgokat.
Kosztics László képzőművész, faszobrász Csókakőn él. Több tucat egyéni vagy csoportos kiállítása volt Magyarországon. Néhány alkalommal külföldön (Franciaország és Ausztria) is szerepelt munkáival. A művész legnagyobb sikereként a látássérültek és mozgássérültek intézményeiben lakó gyermekek számára szervezett tapintható és körüljárható kiállításait tartja számon. Alkotói hitvallását a következőképpen fogalmazza meg: a sajátos kultúrák bemutatásával, a művészetek erejével eredményesen lehet küzdeni az előítéletek csökkentéséért, a tolerancia szélesedéséért, a család, a szeretet, a munka tiszteletéért, és a hagyomány megbecsüléséért.
Aki ellátogat a kiállításra, láthatja mennyi tehetséges amatőr művész él és alkot Bodajkon és a környezetünkben, amire büszkék lehetünk.
 
A kiállítás megtekinthető: 
2014. december 7. és december 21. között 
- hétfő és szerda 8-16 óráig
- vasárnaponként 15.30- tól 17 óráig, az adventi rendezvények ideje alatt.
 
 
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu