Telefon: 22/410-001

Bodajk

Mária napi búcsú

Az idei búcsú több szempontból is kiemelkedő volt a bodajkiak számára. Tekintettel a templomfelújításra, az ideérkező kedves zarándokokat, engesztelőket, hozzátartozókat egy külsejében megújult templom fogadta.
2013-09-19 05:56:18
Másrészről egy emlékezetes esemény évfordulója is volt idén; Mindszenty József Magyarország prímása épp 65 éve mondta el itt Bodajkon a Mária év kapcsán ünnepi beszédét, mely egyben az utolsó nyilvános beszéde volt hívei előtt a letartóztatása előtt. Szeretnénk ennek az eseménynek egy emléktáblával tisztelegni melyet reményeink szerint a templomfelújítás zárásaként a megújított templom megáldása kapcsán fogunk leleplezni.
 
A szombati rossz idő ellenére sokan érkeztek hozzánk a búcsúi hétvégére. Zarándokoltak Nagykanizsáról, Szabadszállásról, Vérteskethelyről, Tatabányáról, Budapestről, Kaposvárról.  A szombati esti szentmisét mons. Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató atya tartotta, melyet körmenet és reggelig tartó szentségimádás követett. Megyéspüspök atya örömét fejezte ki az idei búcsú kapcsán; „Öröm látni a megújult templomot, és öröm látni, hogy évről évre egyre többen keresik fel országunk egyik legősibb Mária kegyhelyét, melyet Szent István király is imádságos hittel keresett fel.
 
                                                                                                    Mórocz Tamás róm. kat. plébános
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu