Telefon: 22/410-001

Bodajk

Boldog Gizella Óvoda

Törpe-Ovi Alapítvány
8053 Bodajk, Ady Endre u. 2.
Tel.: (06) 22-410-929, 581-072
Fax: (06) 22-581-071
Email: torpeovi@freemail.hu ______________________________________________________________
 
Kedves Olvasó!
 
Köszönjük, hogy kíváncsi óvodánk történetére, életére!
Óvodánk gyökerei 1992-ig nyúlnak vissza. Akkor néhány szülő kezdeményezésére megalakult az Ovi-klub, ahová azok a kisgyermekek járnak, akik helyhiány miatt nem járhattak az önkormányzati óvodába.
Hatékonyabb működés érdekében a szülők alapítványt hoztak létre, a TÖRPE-OVI ALAPÍTVÁNYT, így a klubból intézménnyé nőtt az óvodánk.
Az önkormányzat biztosítja a helységeket, melyeket a szülők, óvónők, dajkák segítségével újítottunk fel. Ők azóta sem tétlenkednek, a szakipari munkák nagy részét a szülők segítségével végezzük el.
Fontos nekünk, hogy mindig számíthatunk a szülőkre.
A Törpe-Oviba induláskor 25, ma 120 kisgyermek jár.
 
Azt, hogy egyre több család választja óvodánkat, a lelkes és jól képzett óvónőknek, dajkáknak, a családias légkörnek, és a rengeteg különleges programnak is köszönhetjük.
Nevelési programunkat mi készítettük, nagy hangsúlyt fektettünk az egészséges életmód kialakítására, a testi és a lelki harmóniára.
Szüreti bál_1.jpg
Sok érdekes programot szervezünk, vidám Törpi-partival kezdjük a tanévet, ahol az óvó nénik mesejátékkal, ugrálóvárral, kézműves játékkal kedveskedn 
Az őszt szüreti felvonulással és bállal búcsúztatjuk.ek a gyermekeknek. 
Csatlakoztunk az országos autómentes naphoz, és évente egészséghetet tartunk vidám játékokkal  Fontosnak tartjuk a családokkal a jó kapcsolatot, ezért nyitott ünnepségeket, és sok közös programot szervezünk. Ilyen a közös főzés a Gaja-völgyben, vagy a családi sportnap is, ahol együtt versenyeznek a család tagjai. Aut__mentes_nap.jpg
Lehetőséget biztosítunk játék, és könyv – vásárlására is.
A móri uszodába autóbusszal visszük úszótanfolyamra a gyerekeket.
Hetente zöldség és gyümölcs napot is tartunk, reformételeket iktatunk be. 
Kar__csonyonyi_j__tsz__h__z.jpg
Karácsony előtt ajándékkészítő teadélutánon barkácsolhatnak a Törpe-Ovisok Szüleikkel.
A Családi karácsonyon meghitt hangulatban, karácsonyi muzsika mellett ajándékozzák meg ovisaink szüleiket.
A farsangi bálon Szülők adnak elő mesét a maskarába öltözött gyermekeknek. Jelenleg 4 vegyes csoportunk van, két csoportban ökumenikus jellegű vallásos nevelés folyik.
A Törpe-Oviban „ anyukás” beszoktatást vezettünk be, ami biztonságot ad a gyermekeknek az új környezet elfogadásához.
Új gyermekeinknek babazsúrt szervezünk.
A vegyes csoportban a nagyobbak segítik a kicsiket, elesetteket. Olyan pozitív szociális érzékenység épül be a gyermek lelkébe, személyiségébe amely elkíséri őket életük végéig. Jó kapcsolatot alakítottunk ki az egyházakkal is, év végén ökumenikus hálaadást tartunk a templomban. Heti egyszer ökumenikus hittanra járhat aki szeretne. Gyertyagy__jt__s.jpg
Német nemzetiségi neveléssel is kiegészítettük óvodai nevelési programunkat. A Törpe-Ovisok, így megismerkedhetnek más nemzet kultúrájával, hagyományaival. A németországi rödermarki a Szt. Gallus katolikus óvodával, folyamatosan segítjük egymás munkáját. Ők is voltak nálunk, s mi is meglátogatjuk a „testvér” óvodánkat.
Jó kapcsolatot ápolunk a budapesti Bólyai nevelőotthonnal, minden nyáron nyaraltatnak a dolgozók és a szülők 20-25 kisgyermeket.
Az Erdélyben, Zágonban működő Szabó Kati magyar óvodával baráti kapcsolatot alakítottuk ki, szakmailag, emberileg is sokat tanultunk egymástól. Gyűjtést szerveztünk részükre, amely nagy segítség volt az elszegényedett magyar családoknak.
Tavasszal gyakran kirándulunk, nagy hangsúlyt fektetünk a természet, környezet szeretetére, védelmére nevelésre.
Elnyertük a Zöld Ovi címet. Felvállaltuk a szelektív szemétgyűjtést is.
A tanévet gyermeknappal, tábortűzzel, szerenáddal és óvodában alvással fejezzük be.
Év közben a Törpe-Oviban az ünnepélyeket a szülőkkel együtt tartjuk, minél többet gyönyörködhessenek gyermekeikben, a boldog pillanatokat együtt éljék át a családok.
utols___k__p_T__rpe_ovi.jpg
Mindennapjainkat sok-sok játékkal, kirándulással, a kisgyermekek életkori sajátosságainak megfelelő foglalkozásokkal, a nagycsoportban játékos iskolai életre való felkészüléssel is töltjük. Különös gondot fordítunk az egyéni képességek fejlesztésére. Biztosítjuk a fejlesztőfoglalkozásokat és a logopédiát.
Délutánonként a nagycsoportosok részt vehetnek Zene-Ovi, Cserkészet, Ovis- torna és fejlesztő torna foglalkozáson. Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy a hétköznapok vidáman, derűsen teljenek, s gyermekeinknek különleges élményekben legyen részük.
A Törpe-Ovis kisgyermekeink ügyesek, okosak, nyitottak, érdeklődőek, talpraesettek, bátrak, jókedvűek és jólelkűek.
 
A Törpe-Ovi életének mottója:
 
„A GYERMEK URAM SZÜLEI LÉNYÉNEK EGY DARABJA, EZÉRT, HA JÓ, HA ROSSZ, ÚGY KELL SZERETNÜNK, AKÁR SAJÁT ÉLETÜNKET, LELKÜNKET”
(Cervantes) 
2012. január
 

Képek a Törpe Ovi mindennapjaiból:
 
 Aut__mentes_nap2.jpg
" Autómentes nap "
 
Csal__di_nap2.jpg
Családi nap
 
Sz__reti_b__l2.jpg
Szüreti bál
 
Kar__csony2.jpg
Karácsony
 
 Kar__csony.jpg
Karácsony
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu