Telefon: 22/410-001

Bodajk

Bodajki hősökre emlékeztünk

 
 
 
2019-06-24 08:43:41
„A Magyar Hősök Emlékünnepe, szüleink és nagyszüleink küzdelmei, fáradozásai előtt tisztelgés is, aminek az ad igazán értelmet, ha lesznek olyan nemzedékek, amelyek méltó módon, békés körülmények között folytatják, és teljesítik majd be az elődök örökségét.” Történelmünk lapjai bővelkednek dicső és gyászos eseményekben. A küzdelmek viharában hazafiak ezrei áldozták életüket hazánkért, népünkért.
 
A hagyományokhoz híven Bodajk Város Önkormányzat a helyi civil szervezetekkel közösen ünnepi műsorral és koszorúzással emlékezett a hősi halottakra május utolsó péntekén, a Hősök Napján. A Himnusz közös eléneklése után a rendezvényt Wurczinger Lóránt polgármester beszéde nyitotta meg, melyben az I. és II. világháborús emlékmű jelentőségét Bodajk örökségeként emelte ki.
 
A rendezvényt ünnepi műsor színesítette. Elsőként Mihalicz Zsuzsa Katona ének című dalának egy részletét hallhatták a jelenlévők, majd Molnár József szavalata következett. A megemlékezést a bodajki SzívHang Kórus előadása tette még emelkedettebbé.
 
A műsort követően Bodajk Város Önkormányzat képviselői, a meghívott vendégek, a helyi intézmények és szervezetek képviselői is elhelyezték a kegyelet és tisztelet virágait.
A rendezvény a Szózat közös eléneklésével ért véget.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a műsorban részt vevőknek a színvonalas produkciókat, melyekkel hozzájárultak a megemlékezés ünnepi hangvételéhez.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_238}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu