Telefon: 22/410-001

Bodajk

Advent első vasárnapja

 
 
 
2018-12-03 15:07:40
Egy fárasztó év után mindig szép reményekkel várjuk a decemberi ünnepeket. A város pompás ünnepi fényei, különleges díszei és a sokszínű adventi programok különösen bensőséges hangulatot árasztanak. A ráhangolódásban segít az advent, a várakozás időszaka, mely Bodajkon is az első gyertya meggyújtásával vette kezdetét a mögöttünk hagyott vasárnapon.

A templomi programokat a Szent István Teremben megrendezésre kerülő gobelin kiállítás megnyitója előzte meg. A vendégeket Turi Krisztián, a Humánügyi Bizottság elnöke köszöntötte, majd Wurczinger Lóránt polgármesterrel közösen egy csokor virággal és emléklappal köszöntötték a képek megalkotóját, Szabó Máriát. A kiállítás az adventi vasárnapokon 15:00 és 18:00 óra között várja a látogatókat.

Az ünnepi programok a bodajki kegytemplomban folytatódtak, ahol a jelenlévőket Mórocz Tamás plébános atya köszöntötte, majd Wurczinger Lóránt polgármester felkérésére Zsargó Zsolt által meggyújtásra került a hit lángja az adventi koszorún. A Bodajki Általános Iskola zenés és verses műsorral teremtett ünnepi hangulatot. 

Az előadást követően Bodajk város elöljárója osztotta meg gondolatait az adventtel és a karácsonnyal kapcsolatban. Az ünnepi beszédet követően a SzívHang Kórus karácsonyi koncertjével teremtett meghitt hangulatot.

A hideg időben jól esett a forralt bor, tea, pogácsa és sütemény, melyekkel a zarándokudvarban vendégelték meg a jelenlévőket. A Bodajki Általános Iskola 4. a. és 4. b. osztálya hangulatos karácsonyi vásárral várta az érdeklődőket.

Sok szeretettel várunk mindenkit december 9-én, a második adventi műsorra és gyertyagyújtásra.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_207}

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu