Telefon: 22/410-001

Bodajk

Bodajki hősök előtt tisztelegtünk

 
 
 
2018-06-01 12:25:51
Május utolsó vasárnapján azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezünk, akik életüket áldozták a hazáért az I. és II. világháború alatt. Az ünnep eredete az 1917. évi VIII. törvényre vezethető vissza. A magyar Országgyűlés 2001-ben alkotott törvényt a hősök emlékének megörökítéséről. Ebben mondták ki először, hogy „nemzetünk hősi halottainak kegyelemteljes tiszteletét megfelelő módon kifejezésre kell juttatni”.

A hagyományokhoz híven Bodajk Város Önkormányzat a helyi civil szervezetekkel közösen minden év május utolsó vasárnapján emlékezik meg az I. és II. világháború bodajki hőseiről. A Himnusz közös eléneklése után a rendezvényt Wurczinger Lóránt polgármester ünnepi beszéde nyitotta meg, melyben elmondta, hogy fontosnak tartja, szívügyének tekinti a településen a megemlékezést, hiszen számos magyar ember adta életét azért, hogy helytállásukból az utókor erőt és példát meríthessen.

A műsorban a bodajki református ifjúság működött közre, akik színvonalas műsorukkal emlékeztek meg hőseinkről, majd Molnár József előadásában Gyóni Géza: Csak egy éjszakára című verse hangzott el. Az áldozatokról Sallayné Sziki Judit református lelkész és Mórocz Tamás római katolikus plébános emlékezett meg imádsággal.

Az ünnepi műsor után Bodajk Város Önkormányzat nevében Wurczinger Lóránt polgármester, Nagy Csilla jegyző és Ivanics Tamás képviselő helyezte el a kegyelet koszorúját. Ezután a helyi intézmények, és szervezetek képviselői is lerótták tiszteletüket a hősök emléke előtt.
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_185} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu