Telefon: 22/410-001

Bodajk

VII. Forraltbor-főző verseny

 
 
 
 
2018-01-16 12:32:19
Január derekán, immár hetedik alkalommal került sor a hagyományossá vált forraltbor-főző versenyre, ezúttal is hatalmas érdeklődés mellett.

Az esős, hideg idő ellenére szép számmal gyűltek össze az érdeklődök a bodajki Tófürdőnél, hogy szemtanúi legyenek a verseny keretein belül, második éve megrendezésre kerülő közös csobbanásnak. Idén huszonkettő bátor úszó vetette be magát a tizenkét fokos, gőzölgő vízbe a közönség bíztatása és üdvrivalgása közepette. Az eseményen a meghívott Alba Triatlon Sportegyesület tagjai is képviseltették magukat. A januári „strandolást” követően Wurczinger Lóránt polgármester a nézők elismerő tapsa kíséretében átadta a fürdőzésért járó emléklapokat, majd elkezdődött az üstök felmelegítése.

A verseny során tizenkilenc csapat mérte össze forraltbor-készítő tudását. A helyiek mellett Csókakőről, Mórról és Székesfehérvárról is érkeztek résztvevők.  A felállított bográcsokban különlegesebbnél különlegesebb nedük készültek. A főzés ideje alatt az önkormányzat a BAK Kft. által elkészített forró teával és kvírcedlivel vendégelte meg a jelenlévőket. Kvíz kitöltésére is volt lehetőség, mellyel a helyes megfejtők értékes ajándékutalványokat nyerhettek. A jó hangulatról a 3FALU Banda és a Holdkő Együttes gondoskodott.

A zsűrinek a korábbi évekhez hasonlóan most is nagyon nehéz dolga volt, hiszen sok jól elkészített forraltbor közül kellett kiválasztaniuk a legkiemelkedőbbeket. Az első helyezésért járó címet végül a Retro csapata vihette haza, a második helyezett a Borshow csapata, a harmadik helyezett pedig a Villany-Ászok lettek. A zsűri ezen felül két különdíjat is megszavazott a Lánglovagok és a Csókakőről érkező Szent Donát Borrend csapat részére. Az eredményhirdetés keretein belül az emléklapokat és a nyereményeket Wurczinger Lóránt polgármester és Szatzger Cecília, a 2015. évi csókakői borkirálynő adták át a helyezetteknek és a kvíz helyes megfejtőinek.

Ezúton is köszönjük Varjú-Majzik Péternek, a Readymix Hungária Kft. ügyvezető igazgatójának a rendezvény támogatását, a Vértes Erdő Zrt.-nek a tűzifa támogatást, és Gremsperger Zsuzsannának, a Móri Úszó Egyesület képviselőjének a közös csobbanás szervezésében való közreműködést.

Továbbá köszönjük minden kedves vendégnek, hogy megtisztelték rendezvényünket, a zsűri munkáját, a csapatoknak pedig a részvételt.

 Idén is kifogástalan borok születtek.

Jövőre folytatjuk!
 
A képre kattintva galéria nyílik.
 
{gallery_169} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu