Telefon: 22/410-001

Bodajk

Testvérvárosi látogatás Plesnán

 
 
2017-07-17 12:58:01
Lengyelországi testvértelepülésünk polgármestere Jozef Knapik meghívására Wurczinger Lóránt polgármester vezetésével hattagú delegáció látogatott Pleśnába.

Örömmel tettünk eleget a meghívásnak és vettünk részt a térség jubileumi XV. Gyümölcsök és Méhészeti Termékek Fesztiválján.  Több, mint 50 kiállító vett részt a fesztiválon bemutatva a régióban készített kézműves élelmiszereket, mézeket, borokat és a térség gyümölcseiből készült finomságokat. A bemutatót színvonalas kulturális program kísérte.  Tánccsoportok, fúvószenekarok és természetesen sztárfellépők sem hiányoztak a nagy érdeklődés mellett lezajlott eseményről.

A fesztivál megnyitó ünnepségén Jozef Knapik polgármester köszöntötte Bodajk Város küldöttségét és a barátság jelképeként átnyújtotta a jubileumi fesztiválra készült szobrot.
 Wurczinger Lóránt polgármester Bodajk Város zászlaját és Spányi Béla: A Bodajki Kálvária című festményének reprodukcióját adta át ünnepélyes keretek között, ahol nem kis meglepetést okozva lengyelül köszöntötte a fesztivál vendégeit.

A fesztivál másnapján Józef Knapik polgármester hivatalában fogadta Bodajk Város küldöttségét, ahol a jövőre vonatkozó terveket egyeztették. Reméljük, hogy a két település együttműködése is olyannyira gyümölcsöző lesz, mint a Pleśnai fesztivál.

A delegációt elkísérte és munkájával nagyban hozzájárult találkozónk sikeréhez Bátori Éva, akinek ezúton is külön köszönetét fejezi ki Bodajk Város Önkormányzata.
 
Gerber Gabriella
 
 
A képekre kattitva galéria nyílik!
{gallery_120} 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu