Telefon: 22/410-001

Bodajk

IX. Városnap

Kilencedik alkalommal ünnepeltük településünk várossá nyilvánítását.
2017-07-05 07:23:54
A kétnapos rendezvényt járdaátadó ünnepség nyitotta meg a Május 1. úti járda felújítása, a Tópart utca aszfaltburkolatának felújítása, és a vis maior munkálatok ünnepélyes átadása alkalmából. Az ünnepséget Wurczinger Lóránt polgármester, majd Törő Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg köszöntő beszédével. Ezután Burkódi Péter a Bodajki Általános Iskola 8. osztályos tanulójának tolmácsolásában hallhattunk egy prózát, majd a százhalombattai B-COOL Dance Team tánccsoport mutatta be akrobatikus rock and roll előadását. Az újonnan épített járdát Mórocz Tamás római katolikus plébános szentelte fel, ezután Wurczinger Lóránt polgármester és Törő Gábor országgyűlési képviselő a nemzeti színű szalag átvágásával adta át a lakosság részére azt. Az ünnepet hirdették a gyermekek által felengedett magasba emelkedő léggömbök is.

A program a polgármesteri hivatal tanácskozó termében folytatódott, ahol ünnepi képviselő-testületi ülés vette kezdetét. A Himnusz közös eléneklése után Wurczinger Lóránt polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd az önkormányzat által alapított és odaítélt díjakat Dimovicsné Trádler Hajnalka alpolgármesterrel közösen nyújtották át a kitüntetettek részére.

 Janászek Attila Valter Polgármesteri Díszoklevél Díjat vehetett át abból az okból, hogy tagja volt a Fejérvíz Zrt. azon csapatának, amely megnyerte a XIII. Országos Vízközműszerelő Versenyt.

Korcsikné Számpli Katalin Közegészségügyi Díjban részesült az egészségügy szolgálatában végzett több évtizedes, lelkiismeretes és áldozatos munkájáért.
 
A 3FALU Táncműhely Közművelődési Díjat kapott kiemelkedő és példamutató közösségi munkájukért, melyet a táncműhely két vezetője Kozma-Körtvélyes Kinga és Kozma Ferenc vett át, a Táncműhely legifjabb növendékeinek társaságában.

Az ünnepségen köszöntötték Salgói Jánost is, aki májusban vehette át a Fejér Megyei Önkormányzat által adományozott Marosi Arnold Díjat.

A kitüntetések átadása után Wurczinger Lóránt polgármester pohárköszöntője után a vendégeket állófogadás várta.

A délután Badár Sándor előadásával folytatódott a Moziban, ahol teltház fogadta a népszerű stand upost. Többek között megtudhattuk, miért volt számára „aranybánya” a vasút, hogyan is jutott el az óvodától a középiskoláig, illetve hogyan mászta meg a Mount Everestet. Az előadás után a szabadtéri színpadhoz várták a rendezvényre érkezőket, ahol Dj Boli, majd az est sztárvendége Horváth Tamás szórakoztatta a közönséget hajnalig.

A második nap változó helyszíneken számos kiegészítő program közül lehetett választani. Volt többek között városnapi túra a Gaja-völgy Egyesület szervezésében, sakkverseny a Moziban a Bodajki Sakk Egyesület szervezésében, a sportcentrumban kutyás bemutató a Kutyakaland Egyesület szervezésében, illetve kispályás foci kupa a Bodajk SE közreműködésével. A Tónál a rendezvényre kilátogatókat kézműves és kirakodó vásárosok várták. A gyermekek kipróbálhatták az ugrálóvárat, a körhintát, a nagy érdeklődésnek örvendő tankot és lovaskocsikázhattak is. A Széna Egyesület kézműves foglalkozással és arcfestéssel készült, de volt még lehetőség a népszerű csillámtetoválásra is.  A röplabda pályán bárki kipróbálhatta az íjászatot a Peytu Hagyományőrző Egyesület Bodajki Csoportja segítségével. A nap folyamán nagy volt az érdeklődés az Élet-Kép-Tárban is, ahol avar kori leletekből készült kiállítást tekinthettek meg a látogatók. Különleges programokban is bővelkedett a rendezvény: volt rc hajó és repülő bemutató a Tónál, de volt hőlégballonos függeszkedés is.
 
A színpadi programokból sem volt hiány. A kora délutáni időszakban főként a helyi és környékbeli csoportoké volt a főszerep. A Bodajki SzívHang Kórus Egyesület, a Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport, a Székesfehérvárról érkező Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, a csókakői Barkócaberkenye Néptáncegyesület, a Móri Német Nemzetiségű Táncegyesület és Zenekara, illetve a 3FALU Táncműhely műsorát láthatta a közönség. A gyermekekre is gondoltak a szervezők, ők a Bab Társulat közreműködésével a Matyi a ludas című óriásbábos előadást tekinthették meg.  
A város elöljárójának köszöntője után a főzőverseny eredményei kerültek kihirdetésre. A díjakat Ivanics Tamás képviselő nyújtotta át a nyerteseknek. A versenyen harmadik helyezést ért el a „Lefőzhetetlenek” csapata, második lett a „Magyar Vándor” csapat, első helyen végzett a „XXX” csapat. Az eredményhirdetés után Szűcs Judithot köszönthették a nézők, majd a sokak által várt Kis Grófo lépett színpadra, aki mindenki által ismert slágereivel mulattatta a közönséget. Ismét sokan voltak kíváncsiak Végh Tamás „Tompi”, Herczeg Balázs „Mókus” és Boros Bence látványos motoros bemutatójára.
A fellépők sora itt még nem ért véget, a Hősök zenekart köszönthettük, akik hip-hop és rap dalaikkal szórakoztatták a rendezvényre kilátogatókat. A produkció után kezdetét vette a hajnalig tartó utcabál a MeteoR együttessel, a rendezvény méltó befejezéseként.
 
Köszönjük minden támogatónak az önzetlen, segítőkész munkáját, amivel hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez!
 
A képekre kattintva galéria nyílik.
{gallery_117} 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu