Telefon: 22/410-001

Bodajk

Ötödik alkalommal versenyeztek a pogácsák és borok

2015. február 28-án megrendezésre került Bodajkon az immár hagyománnyá vált Pogácsa és borverseny. Öt év után az érdeklődés mit sem változott, hiszen idén is nagy létszámban neveztek a szorgos asszonyok és helyi boros gazdák.
2015-03-03 11:36:09
Wurczinger Lóránt polgármester köszöntötte a vendégeket, méltatta Bubenik Tibort, akitől a rendezvény ötlete származik, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy már nem kíván aktívan részt venni a rendezvény lebonyolításában, hiszen ahogyan ő fogalmazott: „megérett az idő, hogy átadja a stafétát a fiataloknak”.
A rendezvényen a borok és pogácsák ízlelése mellett különféle programok várták az odalátogatókat: A Szív-Hang Kórus Egyesület tagjai vidám bordalokkal hozták meg a kedvet a borkóstoláshoz. A Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport német nemzetiségi táncokat adott elő, őket követte Jung Károly verssel és prózával. A 3falu Táncműhely pattogó, látványos táncával emelte a rendezvény hangulatát. Az estébe nyúló program részeként fellépett Keller József prózamondó, aki a bor kellemes és kellemetlen hatásairól szólott tréfásan. Az est befejezéseként Abos József hegedű- és szaxofonjátékával mulatatta a vendégeket. 
A borzsűri nagy feladat elé volt állítva, összesen 34 nevező borát kellett minősíteniük, melyek között több fajta szerint is osztályoztak.
A pogácsazsűri örömére a bodajki asszonyok is kitettek magukért, összesen 39 tálca pogácsa illatozott az asztalokon.  A pogácsák között különféle házi fortélyokkal készült és ízesített tészták keltek egymással versenybe. 
Borzsűri tagjai: Varga Béla, Nemes Károly, Wurczinger László.
Pogácsazsűri tagjai: Bodó Józsefné, Rácz Alajosné, Papp Mártonné.
Természetesen a megjelent vendégek is megízlelhették a pogácsákat, borokat és szavazhattak az általuk legjobbnak értékeltre, miután a zsűrik befejezték értékelésüket.
A rendezvény fő eseménye az eredményhirdetés volt, mely alkalmából a minősítő okleveleket Wurczinger Lóránt polgármester adta át a háziasszonyoknak és boros gazdáknak. 
A borverseny eredményei: 4 db arany, 12 db ezüst, 12 db bronz, és 6 db minősítő oklevél.
A borzsűri különdíját Rajki Péter bora nyerte el.
A pogácsaverseny eredményei: 8 db kiemelt arany, 13 db arany, 18 db ezüst minősítő oklevél.
A közönség különdíját Stohl Judit töpörtyűs pogácsája és Keresztes József ezerjó-cserszegi bora nyerte el. 
Gratulálunk minden kedves versenyzőnek és köszönjük, hogy ízletessé tették ezt a szép kora tavaszias délutánt!
 
 
Wurczinger Lóránt polgármester
 
Szív-Hang Kórus
 
Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport
 
Jung Károly
 
Háromfalu Táncműhely Senior csoportja
 
Oklevelek és díjak átadása
 
Borzsűri
 
 
Abos József
 
 
Fotók: Bodajki Helytörténeti Egyesület

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu