Telefon: 22/410-001

Bodajk

Október 23-ai ünnepség

A hagyományoknak megfelelően idén is a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola szervezésében tartották meg a városban az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezését. 
2014-11-03 06:59:09
Az intézmény történelem szakos tanárának Kozma Ferencnek évről évre nehezebb kihívást jelent a fiatal generációhoz közel hozni azt az eseményt, ami nagyban hozzájárult a Szovjetunió összeomlásához. Ennek napjainkig való hatását próbálja meg a pedagógus érzékeltetni nem csak a tanulókkal, hanem az ünnepségen megjelenő kollégáival, és a város képviselőivel, polgármesterével is.
A kellő hangulat megalapozását Kápolnási Viktor és Csajági Laura Ágnes az  iskola 11.A osztályos tanulóinak kortárs táncprodukciója tette lehetővé.
Ezután következett Kozma Ferenc ünnepi beszéde, aminek idén a köztünk élő „hóhérok” lelkivilága és az ez ellen tenni tudó civil összefogás hangsúlyozása volt a fő témája. Beszédében hangsúlyozta, hogy az ingoványos politikai talaj helyett a hagyományos értékek helyreállítása és a közösségek újjáépítése lenne a cél ma Magyarországon, és Bodajkon is. A megemlékezést végül a Szózat zárta le.  
 
Kozma Ferenc
 
Wurczinger Lóránt polgármester
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu