Telefon: 22/410-001

Bodajk

VI. Városnap és Péter-Pál napi vásár

2014-07-07 12:01:03

A programok már délelőtt elkezdődtek. 8 óra után a főzőverseny, 9 után a futóverseny, és a Mountain Bikers amatőr sportcsapat által vezetett biciklis túra is elindult. A Széna Egyesület kézműves foglalkozásain sok kisgyermek megfordult. Dr. Pillér Ágnes háziorvos és asszisztense órákon át mért vérnyomást, vércukrot és testzsírt. Aki kilátogatott 10 órától egész nap a vásárban válogathatott.
12 órától a Selector Kft. felajánlásában 200 felnőtt vendég 500 Ft-os kupont kapott, melyet levásárolhatott a vásáron. 50 gyermek jégkását kapott szintén felajánlás útján.
Az ugrálóvár az önkormányzat jóvoltából, este 7 óráig ingyenesen várta a gyerekeket. Az arcfestés és a csillámtetoválás szintén ingyenesen állt rendelkezésre, köszönjük szépen a segítőknek, hogy önkéntes munkában végezték az előbb említett tevékenységeket.
Ahogy minden városnapon, most is sokan voltak kíváncsiak Fülöp Attila haditechnikai bemutatójára és tankjára.
Andor bohóc a gyermekek kívánsága szerint lufikat hajtogatott.
A Magyar Honvédség katonai bemutatójára sajnos nem került sor, úgy alakult, hogy mégsem tudtak eljönni bemutatót tartani, de a Toborzó ponton várták az érdeklődőket, szerződéses katonákat és tartalékos önkéntes katonákat keresve.
 
14 órakor Dreskáné Zubán Beáta művelődésszervező köszöntött mindenkit a VI. városnapi rendezvényen, majd kezdetét vette Herczeg Balázs „Mókus” Stunt Riding bajnok nagysikerű látványos motoros bemutatója, melyet lélegzet visszafojtva nézett végig a közönség. A bemutató támogatója a Workerline Kft., köszönjük a felajánlást Horváth Károly ügyvezetőnek.
A Gaja-völgy Egyesület Zummbalinka Fitness Dance csapatának Zumba bemutatója során láthattuk, hogy van öröm a mozgásban, és hogy milyen kellemes kikapcsolódás ezt egy jó csapatban művelni.
A Bodajki Általános Iskolás diákok Tátika és egyéb bemutatóval készültek a városnapra.
A SzívHang Kórus évek óta képviselti magát városi rendezvényeken, és a városnapi felkérést is elfogadták, így az ő dalaikat is meghallgathattuk.
A Bodajki Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport nagyon sok fellépésnek tesz eleget határokon belül, és határokon túl. Német nemzetiségi táncokat mutattak be. A csoport 1 hete az országos ki mit tudon arany minősítést szerzett.
A Spin Fitness spinning bemutatója előtt Négele Anikó személyi edzőnek a tagok megköszönték az elmúlt év munkáját, és egy meglepetéssel készültek. Ezután pedig fél órás spinning bemutatót tartottak
 
Almádi István polgármester 17 órakor köszöntője után adta át a délelőtti versenyek díjazottainak járó serlegeket és érmeket.
A Kispályás Foci-kupa eredményei: 1. Bodajk csapat, 2. Benteler csapat, 3. Ügyetlenek csapat.
A főzőverseny díjazottai:
1. Polgárőrség csapata - áfonyás szarvaspörkölt
2. Kétszer csíp csapat – csípős vörösboros pörkölt
3. Ba-Ka Team – babgulyás
A futóverseny eredményei:
4 km gyermek kategóriában: 1. Góman Kristóf, 2. Skrop Tamás, 3. Góman Henrik.
4 km felnőtt kategóriában: 1. Királyvári Csaba, 2. Cséfalvi Tamás, 3. Szántó Pál.
8 km felnőtt kategóriában: 1. Ambrus Károly, 2. Zsuzsa Pál, 3. Frey Zoltán.
Mindenkinek gratulálunk!
 
Kisorsoltuk az árusok által felajánlott ajándékokat is. Lehetett nyerni többek között: Dvorszky Éva természetgyógyász által felajánlott állapotfelméréseket, továbbá hajszárítót, édességeket, ékszereket is.
 
Az eredményhirdetés után a gyerekek nagy örömére a Mesekocsi Színház gyermekműsorral lépett színpadra. A Társulat Tagjai értékes szakmai múlttal rendelkező, gyermekszerető és a gyermekek nyelvén értő, jó pedagógiai érzékkel megáldott, nyitott, vidám és kommunikatív színészek.
Színpadra lépett Ruff Niki és Zsigmond Lala is, akik idén végeztek a Hang-szín-tér Művészeti Szakközépiskolában, és több önkományzati rendezvényen csillogtatták már meg tehetségüket. Nikinek saját zenekar van, az Elements. Mindketten indultak már a Fehérvár Hangja tehetségkutató versenyen, és a döntőig jutottak.
A Saidi hastánccsoport 2010-ben alakult bodajki és móri hastáncosokból. A csoport vezetője Domokos Bernadett, akit 11 éve ejtett rabul az orientális tánc világa. A táncegyüttes 4 éve színesíti a környékbeli és az országos rendezvények programjait változatos összeállításukkal. Mostani fellépésük is nagyon tetszett a közönségnek.
A sokak által kedvelt Rekop György nagy sikerű fellépésével szórakoztatta a bodajki közönséget. A humorista 2009 óta rendszeres fellépője volt a Dumaszínháznak, a Showder Klubban is szerepelt, valamint rendszeresen láthattuk a Comedy Central saját gyártású stand-up sorozatában is.
A rendezvény egyik csúcspontja, sztárvendége Kállay-Saunders András koncertje volt, aki az Eurovíziós Dalfesztiválon a nagyon előkelő 5. helyen végzett Running című dalával, ezzel a második legjobb eredményt érte el a magyar versenyzőket tekintve. A jól ismert dalokat – többek között a Running-ot is– a közönség az énekessel együtt énekelte.
A városnapi programokat a Viking együttes hajnalig tartó utcabáljával zártuk.
 
A városnapi rendezvény LEADER pályázati pénzből és az önkormányzat finanszírozásában valósult meg. Köszönjük szépen a Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület támogatását.
 
 
                                                                                      Főzőverseny
 
Futóverseny
 
Kispályás Foci-kupa
 
 
Herczeg Balázs "Mókus" Stunt Riding bajnok 
 
 
Fülöp Attila tankja
 
Gaja-völgy Egyesület Zummbalinka Fitness Dance csapatának Zumba bemutatója
 
Bodajki Általános Iskolás diákok
 
 
SzívHang Kórus
 
Bodajki Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport
 
Spin Fitness spinning bemutatója
 
Almádi István polgármester
 
Eredményhirdetés és díjak átadása
 
Mesekocsi Színház
 
 
 
Ruff Niki és Zsigmond Lala
 
Saidi hastánccsoport
 
Rekop György
 
 
Kállay-Saunders András
 
 
 
Viking együttes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cím:
8053 Bodajk,
Petõfi Sándor u. 60.
Telefon:
22/410-001
www.bodajk.hu
bodajkpm@t-online.hu